Werken bij Max&bien? Bekijk onze vacatures

Ik ben Max,

Mede-oprichter en eigenaar van Max&Bien

Meer dan twintig jaar werkte ik als culinair
chef in binnen- én buitenland. Toen ik steeds
meer plantaardig ging eten miste ik vooral écht
lekkere alternatieven voor kaas en zuivel. En
dus ben ik de keuken ingedoken zodat écht
iedereen (inclusief de grootste kaaslieshebber)
kan genieten van plantaardige producten.

Ik ben Jobien,

Mede-oprichter en eigenaar van Max&Bien

Met mijn achtergrond als voedings- en
gezondheidsonderzoeker, combineer ik mijn
expertise met mijn liefde voor heerlijke, lokale
producten om voor Max&Bien de heerlijkste
vegan kazen te ontwikkelen. Samen met Max zet
ik onze missie voort: heerlijke plantaardige
kaasjes maken die de show stelen op jouw
borrelplank!

Hoe het
allemaal begon…

Wij maken kazen met de smaak van toen, passend in de wereld van nu. Maar hoe is dit precies ontstaan?

 • Genieten van
  (h)eerlijk eten

  Wij genieten van lekker eten, en doen dit het liefst zo verantwoord mogelijk. En dus bezochten we supermarkten en struinden we lokale markten af voor plantaardige alternatieven. Maar écht lekkere plantaardige kaas voor op de borrelplank? Dat konden we niet vinden.

 • Het ontstaan van
  een droom

  Dat kan beter, dachten wij. Samen doken we de keuken in om te fermenteren, rijpen, combineren en proeven. Ook gingen we in de leer bij traditionele kaasmakers om de kneepjes van het vak te leren. Goed nieuws: de oude technieken bleken enorm goed toepasbaar op plantaardige ingrediënten!

 • Een gat in de markt

  In 2018 verkochten we voor het eerst onze plantaardige delicatesse op de markt; en met succes! Mensen bleven terugkomen, en konden er geen genoeg van krijgen. Dit bevestigde wat wij stiekem al dachten: er is veel vraag naar vegan kaasjes op de borrelplank!

 • Plantaardige kaasmakerij

  Tijd om ons avontuur voort te zetten: we verhuisden naar de eerste plantaardige kaasmakerij! We ontwikkelden, naar eigen recept, nog meer lekkers voor op de borrelplank. Met als gevolg: spannende smaakcombinaties met verrassende ingrediënten.

 • Groot succes!

  Onze delicatessen vielen in de smaak én in de prijzen! In één jaar tijd zijn we uitgeroepen tot ‘lekkerste product van het jaar’, waren we publieksfavoriet tijdens de Veggiebeurs en kregen we een prijs voor de beste vegan onderneming. Ook lanceerden we ‘s werelds eerste plantaardige Goudse kaaswiel!

 • Max&Bien zet de
  missie voort

  Wij geloven vurig dat plantaardige kaas een gelijkwaardige plek op de borrelplank verdient. En dus blijven we onze vegan kaasjes verbeteren en vinden we steeds opnieuw het (kaas)wiel uit. Voortdurend zoeken we naar betere ingrediënten en technieken, met onze drie kernwaarden in het achterhoofd: culinair, voedzaam én duurzaam. Zo creëren we het ultieme smaakvolle genot voor op de kaasplank.

Onze missie?

Alle favoriete (dierlijke) speciaalkazen plantificeren. Wij beloven: plantaardige kaas verovert binnenkort een gelijkwaardige plek op de borrelplank!