Werken bij Max&bien? Bekijk onze vacatures

Onze
plantaardige
toppers

Assortiment

Onze
plantaardige
toppers

Assortiment

Onze
plantaardige
toppers

Assortiment

Ontdek vandaag nog de bekroonde vegan kazen van Max&Bien, gemaakt in Amsterdam. 100% smeuïg, 100% plantaardig! Ambachtelijk en met liefde bereid door échte kaasliefhebbers.

Tomaat & Olijf

NIEUW: Vegan kaas met tomaat en olijf van Max&Bien! Deze heerlijke nieuwkomer met zongerijpte tomaten en zwarte olijven zorgt voor een ware mediterrane smaakexplosie.

Lees meer

Kruiden & Knoflook

Deze wil je écht proeven: een heerlijke vegan kaas met Provençaalse kruiden en een vleugje knoflook! Vol van smaak, lekker smeuïg en ideaal voor op de borrelplank.

Lees meer

Truffel

Een heerlijk plantaardig kaasje met truffel. Deze delicatesse heeft een karakteristieke en uitgesproken smaak door toevoeging van verse stukjes zwarte truffel uit Italië.

Lees meer

Testimonials

Veel gestelde vragen

Hoelang blijven de plantaardige kazen goed?

Gemiddeld zijn onze verpakte kazen 3 maanden houdbaar. Eenmaal geopend zijn de vegan kaasjes beperkt houdbaar.
Bewaar Max&Bien gekoeld én luchtdicht, zodat de kaasjes niet uitdrogen.

Hoe kan ik de kaasjes het beste bewaren?

Net als de dierlijke variant, bewaar je onze plantaardige kaasjes in de koelkast. Verpak ze luchtdicht, zodat ze niet uitdrogen.
We raden het af om de kaas in te vriezen – maar wees eens eerlijk: dat kaasje peuzel je toch het allerliefste direct op?

Waar zijn jullie plantaardige kazen van gemaakt?

Al onze producten zijn 100% plantaardig en dus vrij van dierlijke ingrediënten. We passen ambachtelijke methodes uit de klassieke kaasmakerij toe op o.a. aardappelzetmeel. Door het gebruik van lokale ingrediënten behalen we veel duurzame winst: minder CO2-uitstoot, minder watergebruik en verlenging van de houdbaarheid om voedselverspilling tegen te gaan.

Benieuwd naar alle ingrediënten? Ga naar assortiment en bekijk de ingrediëntenlijst van elk product.

Ik verwacht dat als ik jullie vegan kaas proef, ik nooit meer terug wil naar traditionele kaas. Is dit een legitieme angst?

Van vele kaasliefhebbers begrepen we dat er zeker een kans is dat je voor altijd ‘hooked’ bent. Je komt er maar op één manier achter, en dat is proeven!

Hoe serveer je Max&Bien?

Onze 100% plantaardige kazen zijn het allerlekkerste wanneer het koel geserveerd wordt.

Wat kan ik nog meer doen met de Max&Bien kazen?

Onze kazen pronken op je borrelplank en daar houdt het niet bij op! Rasp onze vegan kaas eens over je pasta of pizza, strooi enkele kaasblokjes over je salade of beleg je croissantje met een dikke plak. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze verrassende recepten met vegan kaas.

Is Max&Bien biologisch gecertificeerd?

Onze producten zijn (nog) niet biologisch; we werken hard om dit in de nabije toekomst mogelijk te maken. Benieuwd naar de ontwikkelingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op social media!

Ik heb gehoord dat jullie vegan kaas verslavend is. Zijn hiervoor al hulpgroepen in het leven geroepen?

Tot nu toe houdt iedereen zich aan de ADHK (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kaas), maar mocht het zover komen: wij zullen er voor je zijn! 😉

Zijn deze kaasjes alleen voor veganisten?

Zeker niet! We willen mensen inspireren om vaker plantaardig te eten en creëren daarom smaakvolle kaasalternatieven voor de borrelplank. Wel hebben we aan veganisten gedacht: aan alle smaken is vitamine B12 toegevoegd voor extra voedingswaarde. Deze vitamine ontbreekt binnen een volledig plantaardig voedingspatroon.

Is het bijzonder dat Max&Bien plantaardig is?

Ja! In Nederland is traditionele kaas nooit veganistisch. Traditionele kaas wordt standaard gemaakt door melk te ‘stremmen’, de vaste bestanddelen worden zo gescheiden van het vocht. Wist je dat veel kazen niet eens vegetarisch zijn. Het stremmen gebeurt meestal met een enzym uit de lebmaag van geslachte kalveren.

Zijn de kazen vrij van gluten en lactose?

Yes! Onze zuivelvrije kaas is vrij van lactose én gluten.

Wat kan ik nog meer doen met de Max&Bien kazen?

Onze kazen pronken op je borrelplank en daar houdt het niet bij op! Rasp onze vegan kaas eens over je pasta of pizza, strooi enkele kaasblokjes over je salade of beleg je croissantje met een dikke plak. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze verrassende recepten met vegan kaas.