Werken bij Max&bien? Bekijk onze vacatures


First things, first. Waarom maakt Max&Bien een alternatief voor kaas?

Intensieve veeteelt is slecht voor het milieu. Koeien produceren namelijk veel methaan, een broeikasgas waar we moeilijk van af kunnen komen. Bovendien is er veel leed door dieren. Omdat niemand een leven zonder kaas kan voorstellen (wij in ieder geval niet), zijn wij de keuken ingedoken om de lekkerste plantaardige alternatieven voor op de borrelplank te creëren. Zodat jij niks hoeft te missen als je lekker plantaardig wilt borrelen. En dat komt ook goed uit voor iedereen die lactose-intolerant is. Hap voor hap op weg gaan naar een plantaardige toekomst!

Vegan
Keurmerk

Om nóg meer verschil te maken, hebben we voor onze “Tomaat & Olijf” en onze “Kruiden & Knoflook” een vegan keurmerk [LINK naar externe pagina – openen in nieuw tabblad] ontvangen. Dit internationale keurmerk geeft aan dat er geen dierlijke ingrediënten zijn gebruikt, er geen dierproeven zijn gedaan en er geen kruisbesmetting heeft plaatsgevonden.

Onze “Truffel” is natuurlijk ook 100% plantaardig, maar omdat we voor echte truffel hebben gekozen (dat is écht het allerlekkerste!), in plaats van aroma, is het volgens sommige definities geen 100% vegan product. Voor het vinden van truffels worden namelijk honden ingezet. Door ons nauwe, fijne contact met onze truffelboer, weten we dat de honden goed verzorgd worden.